Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pasniegtas Latvijas lepnuma 2011 balvas

Jau astoto gadu _Latvijas lepnuma ceremonijā _tiek godināti cilvēki, kas dara vairāk, nekā kāds no viņiem to varētu prasīt vai sagaidīt, sarežģītā situācijā nepaliek malā, bet iet un dara, lai palīdzētu, piepildītu cerību vai sapni, izglābtu, atbalstītu. _Latvijas lepnuma _akciju organizē laikraksts Diena un telekompānija TV3, piedaloties draugiem.lv, un ar uzņēmuma Latvijas Mobilais telefons atbalstu.

Katru gadu Latvijas lepnuma žūrija lemj par balvas ieguvējiem, iepazīstoties ar Latvijas lepnuma stāstiem un vēstulēm. Žūrijas dalībnieki šogad bija: Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, Fonda Ziedot vadītāja Rūta Dimanta, Latvijas lepnums 2010 nominācijā Mecenāte uzņēmēja no Talsiem Olga Bāre, rakstniece Nora Ikstena, grupas Instrumenti mūziķis Jānis Šipkēvics,  TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena un akciju sabiedrības Diena valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols.

Latvijas lepnuma balva tika pasniegta desmit nominācijās.

Nominācijā Caur ērkšķiem uz zvaigznēm

balvu saņēma Oļegs Zubkovs – piedzimis ar fiziskiem defektiem, audzis bērnunamā, taču ar savu gribasspēku un citu cilvēku atbalstu viņš izrāvies no pansionāta sienām. Tagad studē, strādā un darbojas, lai iedrošinātu citus invalīdus iekļauties sabiedrībā.

Nominācijā Sargenģelis balvu saņēma Auces vidusskolas 12. klases skolnieks Nauris Špels, kurš izglāba mazo Keitu Treili Aucē, kura, naktī viena pamodusies mājās, meklēja māmiņu un, viņu neatradusi, mēģināja izkāpt pa otrā stāva logu.

Nominācijā Glābēji balvu saņēma Andrejs Zeņevičs, Edgars Grigāns un Jānis Reinbergs. Puiši, naktī atgriežoties mājās, pamanīja, ka kādā saimniecībā, kas redzama no ceļa, sācies ugunsgrēks. Puiši devās turp, pamodināja saimniekus un piedalījās dzēšanas un glābšanas darbos.

Nominācijā Labā sirds balvu saņēma Līgatnes dabas taku zvērkope Velga Vītola, kura ar savu darbu un attieksmi māca cilvēkiem cieņpilnu izpratni par dabu.

Nominācijā Draugs balvu saņēma Linda Demitere. Liepājas Raiņa 6. vidusskolas 12. klases skolniece, strādājot slimnīcā kā brīvprātīgā, uzņēmusies praktiskas rūpes un sniedz morālu atbalstu bērnunamā augušam puisim, kurš guvis smagu traumu.

Nominācijā Skolotājs balvu saņēma Strazdumuižas internātvidusskolas sporta skolotājs Vladimirs Priede, kurš aizrauj neredzīgos un vājredzīgos skolēnus ar sportu, attīsta viņu sportošanas iespējas.

Nominācijā Cilvēks cilvēkam balvu saņēma Inguna un Imants Mieži. Portāla Baltic-Ireland veidotāji, četru bērnu vecāki, sniedz daudzpusīgu atbalstu latviešiem Īrijā, glābj meitenes, kuras Īrijā nonākušas fiktīvu laulību jūgā.

Nominācijā Mecenāti balvu saņēma SIA Kurekss īpašnieki Arnis Apsītis un Jānis Apsītis. Viņi daudzus gadus finansiāli atbalsta dzimto Dundagas pagastu un skolu, ir dibinājuši 20 uzņēmuma Kurekss stipendijas, kuras uzticējuši administrēt Vītolu fondam.

Nominācijā Ģimene balvu saņēma Šūpulnieku ģimene no Jersikas. Marija un Pēteris, trīs bērnu vecāki, pieņēmuši savā ģimenē vēl piecus audžubērnus.

Nominācijā Jauniešu iedvesmotājs balvu saņēma Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrības vadītājs Māris Šlēziņš. Biedrība rīko bezmaksas treniņus, sacensības un festivālus bērniem visā Latvijā – ''ielu bērniem'', bērniem invalīdiem, tiem, kas dzīvo bērnunamos u.c.

Laikraksta Diena speciālizdevums - žurnāls Latvijas lepnums 2011 – iznāks 27. decembrī. To saņems laikraksta Diena abonenti, kā arī 27. decembrī to varēs iegādāties kopā ar laikrakstu Diena.

Žurnālā būs lasāmi desmit stāsti par Latvijas lepnuma balvas ieguvējiem, skatāma svinību dienas fotoreportāža, uzzināt, kuri cilvēki no kuriem Latvijas novadiem un pilsētām pieteikti Latvijas lepnumam. Būs lasāmi visu šogad laikrakstā Diena publicēto Latvijas lepnuma stāstu fragmenti, kā arī lasītāju vēstules un sabiedrībā pazīstamu cilvēku viedokļi par Latvijas lepnuma akciju.

Latvijas lepnuma rīkotāji saka lielu paldies visiem, kas rakstīja vēstules un stāstīja par lieliskiem cilvēkiem! Gaidām vēstules arī nākamajā gadā!

Paldies uzņēmumam Latvijas Mobilais telefons par nozīmīgo atbalstu akcijai!

Paldies 25 reģionālajiem laikrakstiem visā Latvijā, kas saviem lasītājiem stāstīja par Latvijas lepnuma akciju. Tie ir: Alūksnes Ziņas, Auseklis (Limbaži), Bauskas Dzīve, Brīvā Daugava (Jēkabpils), Druva (Cēsis), Dzirkstele (Gulbene), Ezerzeme (Krāslava), Jūrmalas Nedēļa, Kursas Laiks (Liepāja), Kurzemnieks (Kuldīga), Latgales Laiks (Daugavpils), Liesma (Valmiera), Ludzas Zeme, Neatkarīgās Tukuma Ziņas, Novadnieks (Preiļi), Novaja Gazeta (Jelgava), Ogres Vēstis Visiem, Rēzeknes Vēstis, Rīgas Apriņķa Avīze, Staburags (Aizkraukle), Stars (Madona), Vaduguns (Balvi), Zemgale (Dobele), Zemgales Ziņas (Jelgava) un Ziemeļlatvija (Valka).

Jau otro gadu atbalstītāju lokā ir latviešu laikraksts Īrijā Sveiks!, ar kura starpniecību uzrunājam Latvijas iedzīvotājus, kuru mājvieta patlaban ir Īrijā vai Apvienotajā Karalistē, kā arī šogad pirmo reizi Latvijas lepnuma akciju informatīvi atbalstīja laikraksts Čas, kurš iznāk krievu valodā.


Top komentāri

KALZ KARIN SABINE
K
labdien Es nodot jūsu rīcībā aizdevumu no 3000 līdz 500 000 eiro, saskaņā ar ļoti vienkāršiem nosacījumiem ikvienam, kas var atmaksāt. Es arī veicu ieguldījumiem un aizdevumiem starp īpaši visu veidu. Es varu piedāvāt īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa kredītiem, sadarbībā ar manu advokātu un pieejamu atmaksas periodā. Mēs nezinām, ja jūsu izmanto un mūsu pārvedumi ir apdrošinājis banku par darījumu drošību. Jūsu pieprasījumus iesniegt priekšlikumus attiecībā uz likmju un maksājumu pa daļām, un es būšu tava palīdzība. Visbeidzot par lielāku sapratni, lūdzu, sazinieties ar mani pa e-pastu: [email protected] WhatsApp: + 33644681006
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli



2017. gada stāsti

Vairāk 2017. gada stāsti


2016. gada stāsti

Vairāk 2016. gada stāsti


2015. gada stāsti

Vairāk 2015. gada stāsti


2014. gada stāsti

Vairāk 2014. gada stāsti


2013. gada stāsti

Vairāk 2013. gada stāsti


2012. gada stāsti

Vairāk 2012. gada stāsti


2011. gada stāsti

Vairāk 2011. gada stāsti


Jaunumi

Vairāk Jaunumi