Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Prezidents atstāj slimnīcu, bet vēl jāārstējas

«Man trūkst svaiga gaisa un fizisko aktivitāšu,» piektdien īsi pirms izrakstīšanās no slimnīcas Rīta Panorāmai atzina Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Viņš stāsta, ka pašsajūta joprojām ir slikta, tomēr ārsti pēc veiktajiem izmeklējumiem secina, ka terapija uzrāda labus rezultātus un pacienta stāvoklis ļauj viņam arvien aktīvāk līdzdarboties savas veselības atjaunošanā. Tas gan nenozīmē, ka var jau doties mājup - joprojām nepieciešama pastāvīga uzraudzība, kas tiks nodrošināta Nacionālajā rehabilitācijas centrā Vaivari.

Neatmet pienākumus

Jau ziņots, ka R. Vējoni 18. janvārī nogādāja slimnīcā un pēc pārbaudēm konstatēja sepses infekciju. Lai to novērstu, ārsti veica sirds operāciju. Taču pirmās slimības izpausmes bija novērojamas jau decembrī, kad vairākās intervijās viņam bija aizsmakusi balss un, kā tagad atklāj viņš pats, arī paaugstināta temperatūra: «Mēs vienmēr domājam, ka esam gudrāki par ārstiem, skrienam uz darbu slimi. Mans aicinājums būtu, ja jūtamies slimi, tad izārstējamies un tikai tad ķeramies pie darbiem. Tā mēs nepakļausim riskam citus un sevi. Nu ir rezultāts tam, ka strādāju slims.» Prezidents atzinīgi vērtē ārstu darbu un piebilst, ka Latvijā strādā speciālisti ar zelta rokām un, lai saņemtu labu aprūpi, nav jādodas uz ārzemēm.

Slimnīcā norāda, ka līdztekus kardioķirurģijas rehabilitācijas programmai prezidentam vēl jāturpina arī antibiotiku kurss, kas parasti ilgst vismaz sešas nedēļas. Zāles var lietot arī mājās, taču šobrīd vēl vajadzīga uzraudzība, kas ir iemesls, kāpēc R. Vējonis no vienas iestādes pārceļas uz otru.

Speciālisti aicina prezidentu galveno uzmanību pievērst pilnīgai veselības atgūšanai, tomēr viņš daļu laika veltot arī amata pienākumiem. «Sekoju visam līdzi gan internetā, gan televīzijā un regulāri tiekos ar Ministru prezidentu,» saka R. Vējonis un pauž pateicību Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), kas daļēji viņu aizvieto.

Rezidence jau gaida

Rehabilitācijas centra atrašanās vieta neviļus liek atgriezties pie Valsts prezidenta oficiālo apartamentu jautājuma. Pēc ievēlēšanas amatā viņš paziņoja, ka ies priekšteča Andra Bērziņa pēdās un turpinās izmantot savas privātās telpas. Tomēr pērnā gada nogalē, vēl pirms saslima, viņš pavēstīja, ka pavasarī pārcelsies dzīvot uz Jūrmalas rezidenci. Pāris dienu pirms prezidents pameta Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas telpas, premjers Māris Kučinskis (ZZS) arī zināja teikt, ka R. Vējonis uzreiz pēc izrakstīšanās sāks dzīvot Jūrmalas apartamentos. Lai gan M. Kučinskis apgalvoja, ka to uzzinājis no pirmavota, prezidenta preses padomnieks Gusts Kikusts šādu informāciju neapstiprināja.

Tagad skaidrs, ka pēc rehabilitācijas rezidence tiks izmantota un, kā Diena noskaidroja Valsts nekustamajos īpašumos, tās stāvoklis ir piemērots dzīvošanai. Vienīgie uzlabojami, kas nepieciešami, saistīti ar teritorijas piecu gadu dīkstāvi - tās dēļ esot jāveic terases flīžu nomaiņa un jānovērš dažas vizuālās nepilnības apsardzes mājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?