Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Uz papēžiem par dvēseli

«Ekspresīvi, saviļņojoši, elastīgi, ritmiski, skaļi, vietumis erotiski. Četrkāršas ovācijas, stāvot kājās, publika - sajūsmināta. Diemžēl Legņicā izrāde notika tikai divas reizes, pēc ziemeļu dejotāju kaķveidīgajām kustībām tagad tikai uz Rīgu!» Tā par teātra grupas United Intimacy producēto jauno dejas izrādi septembra beigās rakstīja poļu teātra profesionāļi, starptautiskā teātra festivāla Pilsēta notikumus pārskatot.

13.oktobrī slovēņu horeogrāfa Branko Potočana iestudētā _Mannersache_ jeb _Vīru lietas_ pirmizrādi svinēs Rīgā. Izrāde vēsta par vīriešiem. Īpaši tā patikšot sievietēm.

Ideja par to, ka slovēņu horeogrāfs Branko Potočans kopā ar latviešu dejotājiem varētu iestudēt dejas izrādi, United Intimacy producentei Maija Pavlovai bija radusies pirms trim gadiem - ap to laiku, kad viņa palīdzēja latviešu pusei producēt slovēņu Betontank un mūsu Umka.lv kopīgo Show Your Face. «Branko bija tik foršs, ka likās - jā... Tad trīs gadus meklējām finansējumu. Grūti, jo tā ir latviešu izrāde,» viņa saka. Izrāde tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu, bet ar to nebija pietiekami, tādēļ meklēti arī ārzemju partneri... Un jaunas latviešu izrādes pirmais iznāciens iepriecināja poļu skatītājus.

Sākotnējā iecere paredzējusi, ka dejos tikai aktieri. Vīru lietās šoruden redzēsim dejojam vienu aktieri - Valmieras Drāmas teātrī strādājošo Aigaru Apini, kurš pievienojas trim Olgas Žitluhinas dejas kompānijas dejotājiem - Dmitrijam Gaitjukevičam, Andrim Kačanovskim un Valērijam Oļehno. Toties tam, ko viņi četratā spēj, esot pat grūti noticēt - ķermeņi liekoties gluži vai no gumijas veidoti. Turklāt - atšķirīgos dejas stilos. Izrādē redzēsiet breakdance, baletu, akrobātiku, pat folkloras elementus.

Sievietes sajūsminoties par skatu, kā dejotājs staigā uz padsmit centimetru augstiem papēžiem - to vajagot noskatīties katrai. Kā paraugstundu. Citus aizkustinot spontāns skūpsts un negaidītas reakcijas. Izrāde sola gan jautrus, gan skumjus stāstus. Abstraktu kustību vai konceptuālu laikmetīgo deju apmeklētāji gan var negaidīt. Toties izrāde cilvēciski sasildīšot. Kā raksta izrādes veidotāji, Vīru lietas ir četru draugu izdzīvoti sarežģīti savstarpējo attiecību līkloči. Deju zāle ir satikšanās vieta un cīņas lauks, kurā pārbaudīt otru un iepazīt sevi. Bet ne tikai. «Būtībā jau tas nav stāsts par vīriešiem. Tas ir stāsts par draudzību, par mīlestību, par vispārcilvēciskām vērtībām, kas pazīstamas mums katram,» ir pārliecināta Maija Pavlova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teātris

United Intimacy

Izrādes 27., 29.X plkst.19 Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)

Biļetes www.bezrindas.lv un pirms izrādes. Biļešu cena - Ls 5, Ls 3 ar atlaidi skolēniem, studentiem, pensionāriem un bezdarbniekiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lukašenko medības

Baltkrievija pirmdien pasludinājusi Vācijas sabiedrisko raidorganizāciju Deutsche Welle (DW) par "ekstrēmistisku" organizāciju un aizliegusi tās darbību.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?