Jāēd Jāņu laikā
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Atsvaidzinoši salāti
Sastāvdaļas 6 porcijām: 5 ēd. k. sarkanvīna etiķa, 1 tējk.
saberztu fenheļa sēklu, 150 ml olīveļļas, 1 balts greipfrūts, 1
rozā greipfrūts, 1 galviņa radiči salātu (der arī ledus vai jebkuri
citi salāti), 250 g spinātu lapu, 150 ml melno olīvu, ieteicamas
Kalamata.
1. Vidēji lielā traukā sajauc etiķi un fenheļa sēklas.
2. Pamazām maisot, iejauc eļļu. Pēc garšas pievieno sāli un
piparus.
3. Nomizo greipfrūtus, uzmanīgi ar asu nazi noņem balto
daļu, izņem daiviņas un iejauc uzlējumā.
4. Atstāj vismaz 15-60
minūšu ievilkties.
5. Servējamā traukā sajauc radiči, spinātus
un olīvas, pārlej ar greipfrūtiem un uzlējumu.
Rabarberu rulete
Sastāvdaļas mīklai: 4 olas, 4 ēd. k. ar kaudzīti miltu, 0,5
tējk. cepamā pulvera, 4 ēd. k. cukura. Pildījumam: 4-5 rabarberu
kāti, 2 ēd. k. cukura, vaniļas cukurs.
1. Rabarberus nomizo un
sagriež mazos gabaliņos.
2. Nospiež lieko sulu, pievieno cukuru
un vaniļas cukuru.
3. Vienmērīgi izliek uz cepešpannas, kas
iepriekš izklāta ar cepamo papīru, un piespiež.
4. Olu baltumus
atdala no dzeltenumiem.
5. Olu dzeltenumus puto 1-2 minūtes,
pievieno cukuru un puto vēl 2-3 minūtes.
6. Pievieno izsijātus
miltus un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sajauc.
7. Olu baltumus
uzputo un sajauc ar pārējo mīklu.
8. Mīklu vienmērīgi izklāj uz
rabarberiem.
9. Cep 15-20 minūtes 180 grādos.
10. Cepešpannu
apklāj ar tīru dvieli un apgriež otrādi, lai rabarberi būtu
virspusē.
11. Mazliet atdzesē uz dvieļa un ar tā palīdzību
satin ruleti.
12. Pilnīgi atdzesē un sagriež.
Jauno kartupeļu salāti ar lēcām un mocarellu
Sastāvdaļas 2 porcijām: 300 g jauno kartupelīšu (vēlams mazi un
apaļi), 100 g zaļās pupiņu pākstis, 50 g lēcu, 125 g mini
mocarellas bumbiņas, 120 g mazu tomātiņu, 200 g svaiga gurķa.
Mērcei: 2 ēd. k. olīveļļas (vai citas labas augu eļļas), 1 ēd. k.
baltvīna etiķa, 1 tējk. graudainu sinepju, svaigi malti melnie
pipari.
1. Kartupelīšus, lēcas un zaļās pupiņu pākstis novāra.
Pa to laiku pagatavo mērci salātiem: samaisa olīveļļu ar baltvīna
etiķi un sinepēm, pieber svaigi maltus melnos piparus un vēlreiz
visu rūpīgi samaisa.
2. Zaļās pupiņas, ja tās ir pārāk garas,
sagriež divās, trīs daļās.
3. Tomātus sagriež nelielos
gabaliņos. Svaigu gurķi nomizo un arī sagriež gabaliņos.
4.
Mocarellas siera bumbiņas ieber sietā un notecina lieko
šķidrumu.
5. Salātu bļodā ber visas sastāvdaļas un pārlej
sagatavoto salātu mērci.
6. Ar divām salātu karotēm salātus
samaisa un, ja ir laiks, atstāj mazliet ievilkties.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


0 komentāri