Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pārdošanas cīņā visi ieroči labi

Rīgas iedzīvotāji jau kopš marta savās pastkastēs saņem aploksnes ar saturu, kurā tiem draud atslēgt internetu, ja netiks nomainīts pakalpojumu sniedzējs. Vēstule sastāv no divām lapām - paziņojuma un tiesas lēmuma. Teksts vēsta, ka vēstules sūtītājs SIA Baltic Renewal ir jaunais īpašnieks Brīvības ielas 158 adresē esošajam namam, kurā atrodas kāds komunikāciju centrs, un nu ekskluzīvas tiesības uz telekomunikāciju pakalpojumu sniegšanu saņem operatori _Pronets, Mits, Eria.

lv_ un Neolains. Ja persona izmanto cita operatora pakalpojumus, tas steidzami jāmaina, jo 20. maijā citu operatoru pakalpojumi tiks atslēgti. Šis datums gan vēstulēs atšķiras, arī rādiuss, kurā saņemts ziņojums, kļūst plašāks - sākotnēji tā bijusi Brīvības iela, bet nu adresātu rindās ir arī Pērnavas, Stabu, Miera, Vagonu un citu apkaimes ielu iemītnieki. Pievienotais tiesas lēmums apliecina, ka Baltic Renewal pieder konkrētais nekustamais īpašums, taču nekā no citas iepriekšminētās informācijas tur nav.

Eksperti norāda, ka ar šādu vēstuļu palīdzību uzņēmums cenšas nelikumīgi pārvilināt klientus, jo ne visi iedziļinās satura detaļās un, baidoties no sekām, steidz mainīt operatoru.

«Kopš šī gada 7. marta esam saņēmuši jau vairāk nekā 200 zvanu no saviem klientiem saistībā ar SIA Baltic Renewal izplatīto vēstuli. Tie bijuši gan neizpratnes pilni jautājumi, gan arī vēlme pārtraukt līgumu ar Baltcom, pamatojoties uz saņemto vēstuli. Daži no klientiem arī operatoru tik tiešām ir nomainījuši,» Dienai saka Baltcom pārstāvis Konstantīns Borovikovs. «Sazinoties pa vēstulē norādīto kontakttālruni, uzņēmuma pārstāve mums norādīja, ka kurjers kļūdījies ar piegādes adresi,» viņš vēl piebilst, uzsverot, ka šāda korespondence uzskatāma par nepatiesu un pretlikumīgu.

Lai gan Baltcom pārstāvjiem vēstules sūtītāji norāda, ka sajaukuši adreses, medijos viņi apgalvo, ka nekas neesot sajaukts un cilvēkiem tiešām esot jāmaina operators, pretējā gadījumā tie paliks bez pakalpojuma. Kad arī Diena kā ierindas iedzīvotājs sazinājās ar uzņēmumu, tā pārstāvji aicināja nekavēties ar iepriekšējā līguma laušanu un jauna noslēgšanu ar viņiem. Taču, kad atklājām, ka pārstāvam mediju un lūdzam sarunu ar vadību, saņemām kādas mājas adresi Zviedrijā, uz kuru tad vēstules formā jāsūta interesējošie jautājumi.

Doma esot vienkārša - Baltic Renewal pieder jau iepriekšminētajā īpašumā esošais komunikāciju centrs, caur kuru visiem tiek nodrošināti telekomunikāciju pakalpojumi. Bet operatoriem, kas nav minētajā uzskaitījumā, piekļuve centram liegta. Lattelecom pārstāve Zanda Šatlere norāda, ka tā nav patiesība: «Atgādinām, ka saskaņā ar Elektronisko sakaru likumu galalietotājiem un abonentiem ir tiesības izvēlēties vienlaikus vairākus elektronisko sakaru komersantus. Ņemot vērā, ka šāda Baltic Renewal rīcība ir klaji prettiesiska, Lattelecom ir vērsies Valsts policijā.» Savukārt Baltcom ar iesniegumiem vērsies gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), gan Konkurences padomē. Pagaidām nav zināms, kad varētu tikt saņemti pirmie iestāžu spriedumi, bet, piemēram, PTAC Dienai apstiprina, ka saņemtas jau trīs oficiālas sūdzības.

Latvijas tiešā mārketinga asociācijas valdes loceklis Alvis Dimitris, iepazīstoties ar vēstuļu saturu, ir pārsteigts: «Jāsaka, ka pirmo reizi manā 18 gadu praksē nākas saskarties ar šādu paņēmienu - publiskot reālu tiesas lēmumu, mēģinot īstenot biznesa ideju. Izskatīju lēmumu kopā ar kolēģi ar juridisko izglītību. Mūsu viedoklis sakrīt - pēc šī lēmuma nekādi neizriet prasība mainīt interneta piegādātāju. Tas drīzāk izskatās pēc mēģinājuma cilvēkus iebiedēt, un domāju, ka tie, kam ar tiesām dzīvē ir bijusi negatīva pieredze vai arī kas vienkārši baidās no šādām iestādēm, un tādu ir vairākums, varētu īpaši nemēģināt iedziļināties lietas būtībā, bet vienkārši sekot instrukcijām.»

Uz vēstulei pievienotā dokumenta redzams tiesneses Māras Katlapas vārds. Viņa norāda, ka līdz šim nav bijusi informēta par vēstulēm, savukārt tiesas lēmums esot saistošs lietas dalībniekiem un neuzliek nekādus pienākumus citiem. Aizdomīgs ir arī fakts, ka uz vēstulēm nav konkrētu dzīvokļu vai māju adresātu un izpalicis pasta zīmogs. Bet dažu saņēmēju kāpņu telpās izlīmētas Pronets reklāmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?