Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Vadu un strāvas čempioni

Pagājušajā nedēļā, 7. aprīlī, Latvenergo Energoefektivitātes centrā Jūrmalā notika Schneider Electric Latvijas elektriķu čempionāts. Šādas sacensības norisinājās jau trešo gadu pēc kārtas un pulcēja prasmīgākos elektriķa profesijas pārstāvjus no visas Latvijas, kuri čempionāta laikā sacentās efektīvu, inovatīvu, radošu un tehniski izcilu risinājumu izstrādē.

Čempionāta mērķis ir paaugstināt jaunās elektriķu paaudzes kvalifikāciju, ļaut viņiem apgūt modernākās nozarē izmantojamās tehnoloģijas, uzzināt jaunākās tirgus tendences, kā arī izcelt elektriķa profesijas nozīmīgumu efektīvā resursu izmantošanā.

Latvijā šobrīd ir aptuveni 3000 elektriķa profesijas pārstāvju. Elektriķa specialitāti mūsu valstī iespējams apgūt kopumā astoņās mācību iestādēs, kas gadā nozarei sagatavo aptuveni 100 jaunu speciālistu.

Savukārt Elektriķu čempionātā, kas ir vienīgais šāds profesionālās meistarības konkurss diplomētiem elektriķiem, labāko šī aroda pārzinātāju noteikšana norisinās vairākos posmos. Šīgada čempionāta atlases kārtas notika Liepājā, Daugavpilī un Rīgā, noskaidrojot attiecīgā reģiona labākos speciālistus. Viņi izcīnīja tiesības klātienē Latvenergo Energoefektivitātes centrā cīnīties par labākā Latvijas elektriķa goda nosaukumu un naudas balvām.

Pagājušajā nedēļā notikušajā konkursa finālā elektriķu komandas divu speciālistu sastāvā izlozēja individuālos uzdevumus un visas dienas garumā, liekot lietā savas praktiskās zināšanas un radošo domāšanu, veidoja pēc iespējas efektīvākas, tehniski precīzākas, drošākas un inovatīvākas elektroinstalācijas. Dalībnieku veikumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija seši nozares profesionāļi.

Spraigā cīņā šogad par Latvijas labākajiem elektriķiem tika atzīti Jevgeņijs Goldblats un Deniss Fjodorovs no Rīgas - komanda, kas pārstāvēja uzņēmumu SIA Moduls-Rīga un, starp citu, pagājušā gada Elektriķu čempionātā ieguva bronzu. Godpilno otro vietu šogad izcīnīja rīdzinieki Maksims Ivancovs un Kristaps Bernāts-Bernhards no Profesionālās izglītības kompetences centra Rīgas Tehniskā koledža. Trešo vietu ieņēma liepājnieki Kristaps Vistiņš un Guntars Briljonoks no uzņēmuma AE Partner.

«Mums ir prieks par Latvijas jauno speciālistu entuziasmu un zināšanām, kuras varam novērtēt šī čempionāta ietvaros. Mūsdienās risinājumi, kas nodrošina energoefektivitāti gan lielos ražošanas uzņēmumos, gan arī mājās un dzīvokļos, attīstās ļoti strauji, tāpēc ir īpaši svarīga sadarbība starp tehnisko inovāciju ražotājiem un to ieviesējiem dzīvē. Viens no šī Elektriķu čempionāta mērķiem ir celt mūsu elektriķu kvalifikāciju, popularizēt šo profesiju un tās aizvien pieaugošo nozīmi dzīves kvalitātes celšanā un resursu efektīvā izmantošanā. Izvērtējot fināla komandu darbus, droši varu teikt, ka Latvijā ir pieejami izcili meistari,» par Elektriķu čempionāta dalībnieku sniegumu gandarīts ir Gatis Arājums, konkursa idejas autors un Schneider Electric produktu attīstības vadītājs Baltijas valstīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ciešam senču nepiesardzības dēļ

Mūsu tālo priekšteču tūkstošiem gadu laikā uzņemtie vīrusi lielā mērā nosaka, kādas slimības un noslieces šodien draud mums.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?