Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Ķesterciema romantika

Gluži paša celta šī māja, kas neparastā žoga dēļ tiek dēvēta par rančo, nav. Tomēr Rimants un viņa sieva Līga mājas tapšanā ieguldījuši gana daudz darba un ideju. Kādēļ Liepiņi pārcēlušies uz Ķesterciemu? «Līdz šim mitinājāmies pašā Rīgas centrā, kur - nepārspīlējot!- pagalms bija apmēram divi kvadrātmetri.

Sapratu, ka tur, kur vienlaikus mēģina izklaidēties trīs pusaudži ar skrituļdēļiem, maniem puikām Krišam un Kārlim vietas nebūs.» Laimīgā kārtā R.Liepiņš ticis pie mammai piederošās zemes, kur jau bijuši izbūvēti mājas pamati - pagrabs ar pārsegumu. Tādēļ jautājums, kur celt māju, atkritis pats no sevis.

Ceļ divas reizes

Pirmās jeb vasaras mājas celšanai izmantoti baļķi no vecas guļbūves, kas atvesta no Gulbenes puses. «Tikai tad, kad biju salicis karkasu, iedomājos, ka jāpasauc talkā vīri, kas ceļ guļbūves Brīvdabas muzejā. Viņi atnāca, pārsmējās un teica, ka jābūvē no jauna.» Tagad no pirmās versijas palikuši tikai daži baļķi un sijas; vēl no guļbūves kokiem pagalmā uzbūvēta pirtiņa. Nākamās mājas celtniecībai Liepiņi pievērsušies jau daudz nopietnāk. Lai gan vasaras mājai tagad tā esot drusku par lielu, bet pastāvīgai dzīvošanai - drusku par mazu. Taču pagaidām ar vietējo celtnieku veikumu, lai gan brīžiem gājis visai raibi, Rimants ir mierā. Kad abi puikas paaugsies, tad gan būšot jādomā par piebūves celšanu - viņš joko. Mājas celšanā un iekārtošanā izmantoti gan arhitekta, gan dizainera padomi.

Plašums un vienkāršība

Taču pašreizējo platību Liepiņu ģimene iekārtojusi ļoti vienkārši, praktiski un eleganti. Lielās halles iekārtošanai izmantots Lietuvā ražots stūra dīvāns, uz kura vajadzības gadījumā tiek izguldināti ciemiņi. Skatoties televizoru, ļoti ērts sēdēšanai izrādās no zaļa materiāla darināts sēžammaiss, bet muguru var atspiest pret veco siju, kas izstarojot ļoti labvēlīgu auru. Šur tur mājā izvietotas gan pie vietējiem meistariem atjaunotas senas mēbeles, gan Rimanta draugu darinātie plaukti. «Kādēļ neizmantot izdevību, ja ir tāda iespēja?» saimnieks smej. Istabas lielākā vērtība ir vietējo meistaru būvētais kamīns, kas lieliski noder visas mājas apsildīšanai. Tikai aukstākos brīžos tiek ieslēgts elektriskais sildītājs.

Arī gaišā virtuve iekārtota vienkārši un parocīgi. Virtuves skapīši darināti pēc pasūtījuma, bet masīvais koka galds un krēsli iegādāti veikalā Jysk. Līga piebilst: ja labi pameklē, tur varot atrast ļoti daudz vērtīgu un noderīgu lietu. Savukārt interesantie gaismas ķermeņi ir Līvānu stikla ražojums, bet interesantās bronzas lampiņas pirktas Cenu klubā.

Pārplūstošais pagrabs

Mājas otrā stāva lielākais lepnums ir zaļganos toņos ieturētā saimnieku guļamistaba, kas iekārtota pēc Līgas idejām, savukārt gultas modelis noskatīts mūziķa Ingus Ulmaņa mājā. Pagaidām šajā istabā pa nakti guļ arī abi puikas, jo vēl neesot gatavi pārcelties uz gaišo, saulaino bērnistabu. Starp citu, Rimants un Līga secinājuši, ka vislabāk darbi sokas tieši mājas otrajā stāvā, kur arī ir gana daudz atjaunoto seno mēbeļu. Tiekot domāts arī par viena skapja nomaiņu pret kaut ko senatnīgāku.

Taujāts, kādu padomu varētu dot tiem, kas nolēmuši celt māju, Rimants atteic - ja būve atrodas tik tuvu jūrai kā viņu māja, esot jāpadomā par pagraba izolāciju. «Viss jau būtu labi, bet rudens vētru laikā mūsu pagrabs mēdz pārplūst, un tad tur sakrājas vismaz 10 centimetru augsta ūdens kārta.» Tātad pienācis laiks padomāt, kā tikt ar šo problēmu galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?