Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Laba dzīve ir tad, ja ir stabils darbs

Vienmēr, kad oficiālās amatpersonas stāsta, ka krīze ir beigusies un mūs gaida viena vienīga augšupeja, pārņem tāda jocīga sajūta. It kā pastāvētu vairākas realitātes - tā viena, ko izmēra, saraksta grafikos un piekar pie sienas, un tā otra, kas valda mājokļos, pagalmos un patiltēs. Ir dzīve Rīgā, kur vairāk iespēju, bet arī vairāk ubagu, un ir mazākas pilsētas un pavisam mazi miesti.

Ja šajās saulainajās dienās abstrahējamies no konkrētiem negadījumiem un likstām, gribējās uzzināt iedzīvotāju viedokli, kurā Latvijas pilsētā, viņuprāt, ir vislabākā dzīve. Un te viedokļi atšķīrās gluži radikāli.

Lana domā diezgan ilgi un saka - katrā gadījumā ne Rīgā. «Paskatieties, kā cilvēki izskatās! Vai bieži jūs redzat smaidu cilvēku sejās?» viņa jautā. Politiskā situācija ir saasināta, cilvēki palikuši stipri nelaipni. Tam esot dažādi iemesli. Lana pieļauj, ka mazpilsētās cilvēku attiecības ir labākas, toties, iespējams, tur ar darbu ir sliktāk. Savukārt Marita uzskata, ka cilvēkiem labākā dzīve ir vai nu Rīgā, vai kādā no Kurzemes pilsētām. Viņa pati ir no Vidzemes, bet ir dzirdējusi, ka Kurzemē ir labāk atrast darbu. No Vidzemes un Latgales ļoti daudzi esot aizbraukuši, jo tur neesot darba, viņa stāsta. «Nauda nav svarīgākais, bet tomēr bez tās nevar,» Marita spriež. Ilona par labāko vietu Latvijā, kur dzīvot cilvēkiem, nosauc Rīgu. Arī viņa labu dzīvi saista ar darba iespējām. Viņa atbraukusi uz Latviju brīvdienās, jo ikdienā dzīvo Norvēģijā. Tur ir augstāks dzīves līmenis, bet tomēr dzīvei esot gan plusi, gan arī savi mīnusi. «Man ir ļoti svarīgi, lai ir sociālās garantijas, kuras Norvēģija nodrošina vairāk nekā Latvija,» viņa saka. Maija prāto, ka labākā dzīve ir Rīgā, jo lauku cilvēkiem ir jābrauc pēc pārtikas ar autobusu. «Gan jau mazpilsētās arī ir jauki, grūti pateikt,» viņa saka. Par to, no kā sastāv laba dzīve, viņa gari neizsakās - galvenais, lai būtu darbs. Vienīgais vīrietis, ko šai dienā izdodas aptaujāt, ir Aigars, kurš arī nosauc Rīgu - jo mazāka ir pilsēta, jo mazāk iespēju. Viņaprāt, labas dzīves pamatā ir laime un pārticība.

Uzklausu šos viedokļus un domāju, ka, iespējams, ārpus Rīgas uz šo jautājumu es saņemtu gluži citas atbildes. Ir daudz mazu pilsētu, kuras ir labāk sakoptas nekā Rīga, tomēr aizbraukušo cilvēku īpatsvars patiešām ir vairāk jūtams nekā galvaspilsētā. Rīga, lai arī ļoti dažāda un dažās apkaimēs visai nedraudzīga, tomēr kopumā cilvēkiem sniedz lielākas iespējas. Tāpēc šeit turas pat tie, kas skaļi apgalvo, ka Rīga viņiem nepatīkot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?